info@limtec.be

Welkom op de website van LIMTEC+ en ANTTEC+.
De loopbaancentra van de metaal- en technologiesector van Limburg en Antwerpen
Technisch geschoold personeel: dť grondstof in de technologische sector...
Oog voor alle vakdomeinen uit de techniek
Wat vandaag nieuw is, is morgen achterhaald.
Nergens gaan de ontwikkelingen zo snel als in de industriŽle sector.
Meer dan ooit is er in onze hedendaagse productiebedrijven nood aan een degelijke kennis met betrekking tot automatisering. De scherpe concurrentie op de internationale markt vergt van onze bedrijven aandacht voor kwaliteit, kennis van de medewerkers, kostprijs, ...


Het menselijke kapitaal is dan ook een troef die de bedrijven moeten uitspelen. Als sector kunnen we hierop inspelen door het verdiepen en verbreden van de kennis van automatisering van productieprocessen.
De nood aan geschikte opleidingen ťn bijhorende opleidingsinfrastructuur om in te spelen op de technologische evoluties is bijzonder hoog.
LIMTEC & ANTTEC:
dť technologiecentra van de metaalsector in LIMBURG en ANTWERPEN
Eind ‘97 opende LIMTEC zijn deuren: het was een initiatief van Limob, FTML en Ford Werke AG.
Naar analogie met LIMTEC werd door FTMA in 2007 ANTTEC opgericht als technologiecentrum van de metaalsector in Antwerpen. Dit als een gevolg
van de toenemende vraag van Antwerpse bedrijven naar het opleidingsaanbod van LIMTEC, en de vaststelling uit de markt dat onderhoudstechniek en industriŽle automatisering knelpuntberoepen zijn.
Bovendien is er de toegenomen complexiteit van de technologieŽn waardoor de werknemers nood hebben aan bijscholing.
LIMTEC & ANTTEC organiseren opleidingen en workshops rond actuele en nieuwe technieken in de technologische sector. Beiden richten zich ook op leerlingen en leerkrachten uit het technisch en beroepsonderwijs, enerzijds om de link te maken tussen het onderwijs en de industrie en anderzijds om het imago van het technisch en het beroepsonderwijs te verbeteren.
LIMTEC & ANTTEC bieden een moderne infrastructuur met up-to-date didactisch materiaal aan voor het bedrijfsleven en het onderwijs om in te spelen op de technologische evoluties.

Inschrijven op de nieuwsbrief:


Samenwerking met