info@limtec.be
Realisatie nieuwbouw ANTTEC
Opening opleidingscentrum ANTTEC op 19 mei 2011
Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van de Antwerpse bedrijven naar kwalitatieve en innovatieve opleidingen opende het technologiecentrum van de metaalsector in Antwerpen ANTTEC, een gloednieuw trainingcenter in Berchem. De opening van het nieuwe gebouw, ontworpen door het Antwerps architectenbureau Crepain Binst, kadert in het streven van ANTTEC om een passend antwoord te bieden aan de toegenomen complexiteit van de technologieŽn.

Jaarlijks organiseert ANTTEC zo’n 150 multidisciplinaire en vaak ‘op maat’ opleidingen en workshops voor werkgevers, arbeiders, werkzoekenden, leerlingen en leerkrachten uit TSO/BSO-scholen.

   

De bouw van het nieuwe trainingscentrum vertegenwoordigt een totale investering van 6 miljoen EUR en werd mogelijk dankzij de steun van het EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling - 1.699.089€), de Vlaamse Regering (Hermesfonds en Kabinet Innovatie – 1.061.930€) en het FTMA (Fonds voor Tewerkstelling en opleiding in de Metaalverwerkende Nijverheid Antwerpen ).

 

Het nieuwe ANTTEC gebouw beschikt over verschillende leslokalen en werkplaatsen voor opleidingen en workshops. Bijzondere aandacht is gegaan naar het aanbieden van een leerrijke infrastructuur waarbij de cursisten de kans krijgen om kennis te maken en te werken met state-of-the-art technologieŽn. Tijdens de opleiding industriŽle automatisering worden onderhoudstechniekers bijgeschoold in nieuwe technologieŽn zoals sensoren, frequentieregelaars, transportbanden en PLC-sturingen. Verder worden er ook vormingen aangeboden om werknemers te leren een technische tekening te lezen en te interpreteren, lagers op de juiste manier te monteren en te demonteren, aandrijvingen juist kunnen uitlijnen, enz. In het nieuw roboticacentrum zal naast het programmeren van robots, ook aandacht besteed worden aan de beveiliging met hekwerken en lichtgordijnen en het onderhoud en ‘foutzoeken’ in robotgestuurde installaties. In het kenniscentrum over lasertechnologie zullen cursisten opgeleid worden in de nieuwste lasertoepassingen zoals het laserlassen, lasersnijden of het graveren.